Almqvist polisanmäld igen | Expo.se

Almqvist polisanmäld igen

Publicerad 2011-09-12 16:23

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Erik Almqvist har anmälts efter att ha lagt ut uppgifter om en dörrvakt på sin Facebook-profil.

Härvan kring Sverigedemokraternas riksdagsledamot Erik Almqvists krogbråk i förra veckan fortsätter. Efter att ha lagt ut en vakts personuppgifter på Facebook har han anmälts för förtal.

Erik Almqvist är enligt Aftonbladets uppgifter nu misstänkt för misshandel hatbrott och förtal efter krogbråket med vakterna på en Stureplanskrog i förra veckan. Vakternas och Almqvists versioner om vad som egentligen hände går helt isär.

Vakterna menar i sin anmälan att Almqvist knuffat en vakt samtidigt som han skrikit ”jävla blattedjävel”. Enligt Almqvist blev han attackerad av vakterna när han ville släppas in i vip-avdelningen. Han har anmält vakterna. Ett par dagar efter händelsen lade Almqvist upp en av vakternas personuppgifter på Facebook tillsammans med nedsättande kommentarer om vakten. Det ledde till att Almqvist också anmälts för förtal.

Till Expo.se har Almqvist tidigare sagt att uppgifterna på Facebook bara var ämnade ett fåtal av sina vänner och att han tog bort inlägget efter max en timme. Om varför Erik Almqvist publicerade uppgifterna som bland annat innehöll uppgifter om vaktens ekonomi sa han:
- Jag skulle inte säga att det har något med saken att göra rent rättsligt, men när jag pratar med mina närmsta vänner som varit inblandade, så är det något som stärker bilden av att han är ett rötägg.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons