Expo släpper rapport om muslimhatet | Expo.se

Annons

Expo släpper rapport om muslimhatet

Publicerad 2011-09-25 08:27

Expo Research släpper en fokusrapport om den antimuslimska miljön. Rapporten visar hur det på flera svenska sajter uppmanas till våld mot muslimer.

Efter terrordåden i Norge den 22 juli har uppmärksamheten kring den antimuslimska miljön ökat. I Expo Researchs fokusrapport kartläggs hur hatet mot muslimer sprids.
 

rapport_islamafobi_220_03.jpg

Bland annat visar rapporten att våldsbejakande kommentarer och texter är ett återkommande inslag i den antimuslimska bloggosfären.

I en kommentar till en av riksdagsledamoten Kenth Ekeroths (SD) bloggtexter om islamisering och mångkultur, dras följande slutsats:
”den enda självklara följden av dessa tendenser med invandrare, blir på lång sikt användande av dödligt våld mot alla invandrare särskilt muhammedaner, eller inbördeskrig mellan gamla nordbor och nya invandrare, det är inte frågan om OM utan när”.

Den nya fokusrapporten redogör för tongivande profiler inom den internationella antimuslimska miljön, centrala begrepp samt texter och kommentarer i den svenska bloggosfären.

Rapporten är framtagen av Expo Research, en del av stiftelsen Expo. Expo Research samlar och analyserar information om intoleranta grupper, nätverk och fenomen. Bland annat ansvarar Expo Research för Expos arkiv som är Skandinaviens största samling av högerextrem
propaganda, och publicerar en återkommande årsrapport om vit makt-rörelsen.

Rapporten finns att ladda ner här

Report in English


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons