Fick böter för hot mot SD-politiker | Expo.se

Fick böter för hot mot SD-politiker

Publicerad 2011-09-16 14:38

En 20-årig man dömdes av Linköpings tingsrätt på onsdagen till böter för att ha hotat sverigedemokraterna Markus Wiechel och Jonas Andersson vid ett skolbesök under fjolårets valrörelse.

20-åringen åtalades för att ha hotat, men även för att fysiskt ha knuffat politikerna. Det sistnämnda åtalet ogillades av tingsrätten, eftersom det inte fanns något som bevisade att 20-åringen gått till fysiskt angrepp mot sverigedemokraterna, skriver Folkbladet.

Igår dömdes 20-åringen till att betala 6.000 kronor dagsböter samt 5.000 kronor vardera i skadestånd till de båda politikerna.

Det var när de två Sverigedemokraterna besökte Birgittaskolan i Linköping förra året som händelsen inträffade. 20-åringen ska ha gått in i klassrummet där politikerna befann sig och ifrågasatt vad de gjorde på hans skola. En TV4-reporter, som var på plats för att filma politikerbesöket, lyckades filma delar av händelseförloppet.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons