Fick böter för hot mot SD-politiker

Publicerad 2011-09-16 14:38

En 20-årig man dömdes av Linköpings tingsrätt på onsdagen till böter för att ha hotat sverigedemokraterna Markus Wiechel och Jonas Andersson vid ett skolbesök under fjolårets valrörelse.

20-åringen åtalades för att ha hotat, men även för att fysiskt ha knuffat politikerna. Det sistnämnda åtalet ogillades av tingsrätten, eftersom det inte fanns något som bevisade att 20-åringen gått till fysiskt angrepp mot sverigedemokraterna, skriver Folkbladet.

Igår dömdes 20-åringen till att betala 6.000 kronor dagsböter samt 5.000 kronor vardera i skadestånd till de båda politikerna.

Det var när de två Sverigedemokraterna besökte Birgittaskolan i Linköping förra året som händelsen inträffade. 20-åringen ska ha gått in i klassrummet där politikerna befann sig och ifrågasatt vad de gjorde på hans skola. En TV4-reporter, som var på plats för att filma politikerbesöket, lyckades filma delar av händelseförloppet.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.