Irans president gjorde antisemitiska utspel i FN

Publicerad 2011-09-23 10:05

När Irans president Mahmoud Ahmadinejad talade inför FN:s generalförsamling på torsdagen lämnade den amerikanska delegationen i protest. De kallade hans tal för "motbjudande antisemitism".

Irans president Ahmadinejad anklagade en dunkel konspiration från väst för att ligga bakom slavhandel, två världskrig, ekonomiska kriser och ogudaktighet, skriver nyhetssajten JTA.org.

”De hotar alla som ifrågasätter Förintelsen och den 11 september med sanktioner och militära aktioner”, sa Ahmadinejad bland annat.

”Mr Ahmadinejad hade chansen att tala om sitt folks strävan för frihet och värdighet, istället höll han sig till motbjudande antisemitiskt förtal och förkastliga konspirationsteorier”, sa den Amerikanska delegationen om talet.

Utanför FN:s högkvarter hade tusentals iranier samlats för att protestera mot Ahmadinejads närvaro i FN och menade att han var en orättmätig representant för det iranska folket.

Ämnen

Ny utbildning om radikalislamism

Nu lanserar vi vår nya utbildning om radikalislamism. Boka en föreläsning innan 15/3 så får du 20 procents rabatt på ordinarie pris.