Nazist erkände bombtillverkning

Publicerad 2011-09-30 13:15

Den 28-årige amerikanske nazisten Jeffrey Harbin erkände på måndagen innehav och transport av explosiva medel. Harbin planerade att genomföra aktioner längs den Mexikanska gränsen. Planerna avslöjades av en FBI-informant.

Den 14 januari i år bestämde FBI-informanten ett möte med Jeffrey Harbin. Informanten hade fått uppgifter om att Harbin tillverkade bomber som skulle användas till ”operationer” vid gränsområdet mellan USA och Mexiko. Efter deras möte stoppas Harbins bil av FBI, som fann material för tillverkning av bomber och en hemmagjord granat vars sprängkraft skulle kunna leda till omfattande skador, skriver FBI på sin hemsida.

Jeffrey Harbin riskerade upp till 20 års fängelse för tillverkningen. Men eftersom han erkänt, så kommer han inte att dömas till mer än fem år. Förundersökningen har letts av FBI. Dom kommer att meddelas 13 december.

Köp en jättedyr julklapp

Antirasism är ingen vidare bra affärsidé. Vi har i alla fall inte blivit rika på det under de 25 år vi hållt på. Men det är såklart inte därför vi gör det vi gör, utan för att skydda demokratin. Därför har vi tagit fram det här pangerbjudandet lagom till jul: köp en jättedyr prenumeration.