Nytt nummer av Expo ute | Expo.se

Annons

Nytt nummer av Expo ute

Publicerad 2011-09-23 14:18

Nya numret av Expo är ute. Efter terrordåden i Norge tittar vi närmare på den idévärld som inspirerade Anders Breivik.

expo_3-2011_omsl_220.jpg

Idag släpper Expo sitt nya nummer. Efter terrordåden i Norge riktar vi strålkastarljuset mot den antimuslimska rörelsen.
– Anders Breivik är inte ensam om sitt hat mot islam och det mångkulturella samhället. I det här numret har vi försökt förklara den idévärld som inspirerade till terrordåden i Norge, säger Daniel Poohl, chefredaktör på tidskriften Expo.

Numret belyser också den senaste tidens debatt om multikulturalismen. En av dem som används som källa av främlingsfientliga grupper är den amerikanske statsvetaren Robert Putnam. I en exklusiv intervju med Expo förklarar han att han är förfärad över hur hans forskning misstolkas och kidnappas.
– Fast jag borde inte ha blivit överraskad. Här i USA har Ku Klux Klan använt min forskning på det sättet, säger Robert Putnam i en intervjun med Expo.

Som en påminnelse om extremhögerns terrorism berättar vi också historien om det svenska terrornätverket Vitt Ariskt Motstånd, VAM, som i början av 1990-talet inledde krig mot den svenska staten.

Som vanligt innehåller numret dessutom intervjuer, recensioner, nyheter och analyser.

Läs mer om numret här

Det nya numret presenteras på Bokmässan i Göteborg klockan 16.00. Följ presentationen via Expos Bambuserkanal


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons