SD i Hörby röstade för flyktingmottagande | Expo.se

Annons

SD i Hörby röstade för flyktingmottagande

Publicerad 2011-09-13 16:41

I Hörby gick sverigedemokraterna mot partitrenden och röstade för ett flyktingavtal i socialnämnden. Fast enligt Hörbys partiordförande Roy Nilsson skedde det av ett misstag.

I slutet av augusti ställde sig sverigedemokraten Gerty Holst bakom ett avtal att kommunen ska ta emot 20 flyktingar per år. Till Skånskan säger hon att hon godkände avtalet för att hon blivit felinformerad.

- Vi fick information om att det redan var påbörjat och det bara handlade om en förlängning av det gamla avtalet och att det var försent att säga nej, säger hon till tidningen.

Partikollegan Roy Nilsson hävdar till Expo att han ännu inte pratat med Gerty Holst och att det handlar om ett misstag samt att Holst blivit ”överkörd” i Socialnämnden.

- Vi har sagt i kommunfullmäktige att vi inte vill ha flyktningar på det sättet, utan att vi vill ha ett nollavtal. Vi står fast vid att vi inte vill ta hit fler flyktingar än vi kan ta hand om, säger han.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons