Utredning om krogbråk läggs ner | Expo.se

Utredning om krogbråk läggs ner

Publicerad 2011-09-29 14:43

Sverigedemokraten Erik Almqvist anmäldes för våld mot tjänsteman tidigare i höst. Nu lägger åklagaren ner utredningen i brist på bevis.

Det var den 2 september som SD:s riksdagspolitiker Erik Almqvist hamnade i bråk efter att ha nekats att komma in på vip-avdelningen på Sturecompagniet i Stockholm. En vakt anmälde Almqvist för våld mot tjänsteman och hävdade att Almqvist ska ha knuffat honom så att han ramlade bakåt på sin kollega. Almqvist ska enligt vakten ha skrikit ”blattejävel” och slagit mot honom.

Almqvist ger en annan bild av händelsen. Enligt Almqvist var det vakten som var aggressiv och kastade sig mot honom.

Trots flera vittnen, inklusive två livvakter från Säpo, fanns det inte tillräckligt med bevis och utredningen har nu lagts ner.
-Jag tycker så klart det är obehagligt att en tjänsteman, som en vakt är, missbrukar sina befogenheter. Han vet att hans ord väger tungt och försöker att sätta dit mig för grova brott, säger Almqvist till Aftonbladet.

Vakten har sin bild av krogbråket klar och säger till Aftonbladet:
- Det känns helt sjukt att de lägger ner utredningen. Det finns vittnen som har sett när han attackerar mig, säger han.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Med hjälp av ditt stöd kan vi fortsätta vara en fri röst som granskar rasistiska grupper och idéer och sprider kunskap som gör att fler vill och kan stå upp mot rasismen – för demokratin.
Stöd Expo!  Bli månadsgivare

 

Annons

PROJEKT: FULSPEL

Med projektet Fulspel vill vi öka kunskapen om hur unga exponeras för högerextrema budskap i gamingmiljöer och hur det kan leda till radikalisering. 

Annons