Hackerattack bakom kapat konto

Publicerad 2011-10-26 10:25

På tisdagen kapades den före detta Sverigedemokratiske riksdagsledamoten William Petzälls twitterkonto. Mycket tyder på att kaparen fått tillgång till Petzälls inloggningsuppgifter efter att ett dataintrång skett på sajten bloggtoppen.se.

Petzälls twitterkonto användes för att anklaga Sverigedemokraternas partiledning för att ha haft tillgång till journalisters e-post. Från Petzälls twitterkonto publicerades så kallade hashkoder som med enkla medel kan omvandlas och visa lösenord.

Lösenorden som publicerades från Petzälls twitter kommer med stor sannolikhet från sidan bloggtoppen.se. Sajten hackades för några veckor sedan och dess databas med användares kontouppgifter spreds på nätet.

I materialet finns William Petzälls och de journalisters lösenord som spreds genom hans twitter. Totalt spreds uppgifterna till tusentals användare .

På tisdagen stängdes Bloggtoppen ner.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.