Petzälls konto kapat

Publicerad 2011-10-25 11:36

På William Petzälls twitterkonto spreds uppgifter om att Sverigedemokraternas partiledning tagit del av journalisters mejl. Petzälls juridiska ombud uppger att hans twitterkonto blivit kapat. Foto Expo.

Enligt hans advokat. Petzäll förnekar via sitt juridiska ombud att han ska ha stått bakom twitterinläggen som anklagar partitoppen för att ha haft tillgång till journalisters mejlkonton.

Petzäll förnekar via sitt juridiska ombud att han ska ha stått bakom twitterinläggen som anklagar partitoppen för att ha haft tillgång till journalisters mejlkonton.

– Jag har precis pratat med William Petzäll. Det är inte han. Han har vare sig tillgång till dator eller telefon, säger hans advokat Anna Heurlin, till Aftonbladet.

Expressen utreder nu ett misstänkt dataintrång i sitt datorsystem.

- Vi har tagit del av uppgifterna om eventuellt dataintrång och kan bekräfta att det verkar stämma att någon tillskansat sig vissa lösenord till Expressens datorsystem, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson till tidningen.

Han säger också till Expressen att han vill betona att de inte vet vem som gjort det eventuella intrånget och att de ännu inte kan överblicka konsekvenserna.

Vill du se läsa fler texter som den här?
Stöd vårt arbete genom att swisha
valfritt belopp till 123 2710 259.
Tillsammans utmanar vi rasismen!

Expo bjuder på frukost

Under våren 2020 arrangerar vi en serie frukostsamtal tillsammans med Bio Rio. Första tillfället är 20 februari, och ämnet är ”Hur skapas en radikalislamist?”. Mer information och anmälan hittar du här