Sa rasistiska tillmälen till polis

Publicerad 2011-10-19 11:05

En 41-årig man förolämpade en polisman genom att smäda honom med rasistiska tillmälen. Händelsen fick sin rättsliga följd när tingsrätten dömde 41-åringen för förolämpning.

Det var i april förra året som polis tillkallades efter att en berusad man satt och drack medtagen öl inne i en kiosk i centrala Östersund. Mannen var i ett sådant skick att han skulle få sova ruset av sig inne på polisstationen. I samband med att polisen eskorterade mannen från kiosken riktade sig 41-åringen till en av polismännen och kallade honom för ”jävla svartskalle”.

När händelsen togs upp i rätten förra veckan sa 41-åringen att han inte har något minne av kvällen och därmed varken kan förneka eller erkänna sitt uttalande. Tingsrätten i Östersund ansåg dock att det inte fanns någon anledning att misstro polismännens redogörelse och dömde 41-åringen för förolämpning. Straffet blev dagsböter och skadestånd.

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här