Sa rasistiska tillmälen till polis

Publicerad 2011-10-19 11:05

En 41-årig man förolämpade en polisman genom att smäda honom med rasistiska tillmälen. Händelsen fick sin rättsliga följd när tingsrätten dömde 41-åringen för förolämpning.

Det var i april förra året som polis tillkallades efter att en berusad man satt och drack medtagen öl inne i en kiosk i centrala Östersund. Mannen var i ett sådant skick att han skulle få sova ruset av sig inne på polisstationen. I samband med att polisen eskorterade mannen från kiosken riktade sig 41-åringen till en av polismännen och kallade honom för ”jävla svartskalle”.

När händelsen togs upp i rätten förra veckan sa 41-åringen att han inte har något minne av kvällen och därmed varken kan förneka eller erkänna sitt uttalande. Tingsrätten i Östersund ansåg dock att det inte fanns någon anledning att misstro polismännens redogörelse och dömde 41-åringen för förolämpning. Straffet blev dagsböter och skadestånd.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.