Sajt som hänger ut pedofiler stöds av ND

Publicerad 2011-10-07 16:19

Sajten som hänger ut pedofiler kommer återuppstå med stöd från det högerextrema Nationaldemokraterna. Mikael Skillt som är med i Förbundet nationell ungdom ligger bakom sajten. Hemsidan stängdes ner 2010 i avvaktan på en brottsutredning.

Det var 2009 som Mikael Skillt, då lokal ledare i nazistorganisationen Svenska motståndsrörelsen i Norrland, lanserade en sajt som hängde ut pedofiler. Organisationen delade även ut flygblad med samma innehåll.

Datainspektionen inledde samma år en utredning för att bedöma om sidan var olaglig. En utredning gällande förtal inleddes också. Då ingen av de drabbade ville gå vidare lades utredningen ned, skriver nyhetssajten SN24.

Åklagaren valde att gå vidare och Martin Skillt misstänktes för grovt brott mot personuppgiftslagen. Även den utredningen lades ner i brist på bevis.

Nationaldemokraterna uppger att partiet kommer att stödja Skillt och sidan.

Förbundet nationell ungdom är en nybildad högerextrem aktivistgrupp som får stöd av nationaldemokraternas tidning Nationell idag.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.