Sajten Politiskt inkorrekt upphör

Publicerad 2011-10-17 10:21

Den till Sverigedemokraterna närstående nyhetsbloggen Politiskt inkorrekt lägger ned sin verksamhet. Skälet till nedläggningen uppges vara tidsbrist.

Bloggen Politiskt inkorrekt upphör efter tre års verksamhet. Sajten har under dessa år vuxit till en av Sveriges mest besökta politiska bloggar. Politiskt inkorrekt beskriver sig som politiskt oberoende, men har hela tiden varit Sverigedemokraterna närstående. Bland annat har riksdagsledamoten Kent Ekeroth upplåtit ett konto till sajten och SD-politikern Chang Frick har suttit i dess redaktion.

Det fanns dessutom under en period en direktlänk mellan utvalda personer på Sverigedemokraternas riksdagskansli och Politiskt inkorrekt i form av en mejladress.

Innehållet på bloggen är ofta anti-muslimskt och människor har hängts ut med personuppgifter. Samtidigt har redaktionen bakom Politiskt inkorrekt hållit sig anonyma och skrivit under pseudonym.

Under senare tid har sajtens arbete allt mer kommit att granskas av medier. På Politiskt inkorrekt uppges tidsbrist ligga bakom beslutet att lägga ned bloggen. Enligt vad som meddelats så kommer verksamheten helt och hållet att upphöra i slutet av denna vecka.

Ämnen

Ge en gåva till Expo

Tycker du att Expo gör ett viktigt jobb? Vill du att vi ska fortsätta granska extremhögern och andra som sprider rasism i samhället? Stötta oss gärna. Pengarna går till mer research, granskande journalistik och utbildning – mer antirasism till fler.