Sannfinländare tar paus från Facebook

Publicerad 2011-10-04 09:53

Jussi Halla-aho tvingades ta en två veckor lång timeout från politiken. Nu tar han även en paus från Facebook. Foto: PFP

Sannfinländarnas uppmärksammade riksdagsledamot Jussi Halla-aho har meddelat att han tänker ta en paus från Facebook. Utspelet kommer bara veckor efter att Halla-aho tvingades ta en timeout från riksdagsarbetet efter att han publicerat ett kontroversiellt inlägg.

Jussi Halla-aho lade i mitten av september upp en kommentar på Facebook om att Grekland borde inrätta en militärjunta för att få ordning på landet. Kommentaren fick partiledningen att reagera genom att tvinga Hallo-aho att ta en två veckor lång timeout från riksdagsarbetet.

På måndagen lade han upp ytterligare en ifrågasatt kommentar gällande rättegången mot motorcykelklubben Cannonballs. Kommentaren plockades snabbt bort och nu meddelar Halla-aho att han tänker ta en paus från Facebook. Jussi Halla-aho motiverar sitt beslut med att sajten uppmuntrar ”till absurd humor som dumma läsare tolkar fel”, skriver Yle.

Ny utbildning om radikalislamism

Nu lanserar vi vår nya utbildning om radikalislamism. Boka en föreläsning innan 15/3 så får du 20 procents rabatt på ordinarie pris.