SD: "Man borde skämmas" | Expo.se

Annons

SD: "Man borde skämmas"

Publicerad 2011-10-25 12:33

Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund (i mitten) riktar stark kritik mot medias bevakning kring uppgifterna från William Petzälls twitterkonto. Foto Expo

Sverigedemokraterna är irriterade på bevakningen kring uppgifterna på William Petzälls twitterkonto, som enligt hans advokat har kapats.
– Man borde skämmas. Jag vet att man inte gör det, och det är ett problem i sig, säger Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund.

Sverigedemokraterna har under förmiddagen bestämt förnekat de uppgifter som spridits via William Petzälls twitterkonto. Sverigedemokraternas pressekreterare Eric Myrin menade att påståendena var ”orimliga”.
– Det låter inte särskilt sannolikt. Att de fått koderna från Jimmie och Björn låter inte särskilt troligt, förklarade han för expo.se

Under förmiddagen var det fortfarande oklart vem som skrev via William Petzälls twitterkonto. Men till slut meddelade Petzälls juridiska ombud att Petzäll varken har tillgång till telefon eller internet och att hans konto blivit kapat.

Nu riktar Sverigedemokraternas pressekreterare Linus Bylund stark kritik mot medias bevakning.

– Jag har påpekat för journalister hela förmiddagen att det sannolikt är ett kapat konto. Det som jag tycker är mest allvarligt är att det blottlägger ett större problem med källkritik, att man sprider saker som inte stämmer, baserat på ett kapat twitterkonto. Man borde skämmas. Jag vet att man inte gör det, och det är problem i sig.

Vad i medias rapportering är det som inte stämmer?
– Att jag och Martin Kinnunen ska ha en koppling till den nya sajten avpixlat.info. Man reproducerar felaktiga uppgifter som är rent hittepå. Man har också bortsett från att det kan vara ett kapat konto, man har i vissa fall skrivit det som om de mer eller mindre har intervjuat William.

Avpixlat är den sajt som meddelat att de kommer att ta över sajten Politiskt inkorrekts roll.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons