SD-politiker går över till nazistparti

Publicerad 2011-10-04 13:37

Politikern Caroline Kindberg har lämnat Sverigedemokraterna för att gå över till nazistiska Svenskarnas parti. Hon kritiserar SD för dubbelmoral, rapporterar Kristianstadsbladet.

Sverigedemokraten Caroline Kindberg har suttit som ledamot i kommunfullmäktige i Bromölla sedan valet förra hösten. I ett mejl till Kristianstadsbladet berättar Kindberg varför hon lämnar partiet och sitt uppdrag i kommunfullmäktige. Kindberg kritiserar samtidigt Sverigedemokraterna för dubbelmoral.

Kindberg anser att Sverigedemokraterna till en början var ett parti som stod för för sina åsikter och inte bekymrade sig för vad andra partier tyckte. Detta har förändrats med tiden, enligt Kindberg. Hon menar att partiet, både i Bromölla och i riksdagen, har en dubbelmoral som hon inte kan acceptera.

Den tidigare partikollegan Gudrun Bengtsson, som sitter i kommunfullmäktige i Bromölla, tycker att det är bra att Kindberg har lämnat partiet.

-Jag tycker det är skönt att hon har lämnat partiet och varit ärlig och gått över. Vi tar helt avstånd från Svenskarnas parti. Det är inte alls vår politik, säger Bengtsson till Expo.se.

Att Kindberg sympatiserar med Svenskarnas parti har inte märkts.

-Hon har inte sagt mycket och hon har inte varit med på våra möten. Så jag har aldrig hört henne uttrycka sig alls, säger Bengtsson.

-Hon ställde upp i början av valet och var eld och lågor, sen försvann hon bara, säger Bengtsson.

Expo har inte lyckats nå Caroline Kindberg för en kommentar.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.