Skickade antisemitiska mejl men får stanna kvar i SD | Expo.se

Skickade antisemitiska mejl men får stanna kvar i SD

Publicerad 2011-10-06 16:32

Sverigedemokraterna har beslutat att inte utesluta Erik T Johansson efter att han bland annat skickat antisemitiska mejl. Foto Expo.

Sverigedemokraten Erik T Johansson som bland annat skickat antisemitiska mejl till en partikollega utesluts inte ur partiet. Det har partiets medlemsutskott beslutat.

Det var 2009 som Erik T Johansson skickade antisemitiska mejl till en partikollega. Mejlen länkade till sajter där det bland annat stod:

”Tyskarna vidtog tillbörliga åtgärder mot judarna.”

Johansson skrev i mejlet med hänvisning till de antisemitiska hemsidorna:

”Ingen rök utan eld” och ”Vi vet också att det är segrarna som skriver historien därför måste också den officiella sanningen och påståenden tas med en stor nypa salt”.

Han skrev även i ett annat mejl att han inte är någon ”judehatare” men tillade:

”Dock är det ju så att bakom många skeenden i världen finns det judar i högt uppsatta positioner, därför är det intressant att läsa även judekritiska hemsidor, diskussionsforum och bloggar.”

Efter att Expo.se i december år 2010 uppmärksammade mejlen startade Sverigedemokraterna ett uteslutningsärende mot Erik T Johansson. Värmlands tingsrätt stängde av honom som nämndeman i tingsrätten. Ett beslut som han överklagade. Överklagandenämnden för nämndemannauppdrag gav Johansson rätt och upphävde tingsrättens beslut.

Sverigedemokraternas pressekreterare, Eric Myrin, säger till expo.se att de inte kommenterar någonting rörande Johansson, men bekräftar att partiet nu har fattat ett beslut.

På frågan om Johansson fortfarande är medlem i Sverigedemokraterna svarar Myrin:

– Ja, det är han

Då blir väl slutsatsen att han inte blev utesluten?

– Ja det är väl ganska logiskt.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Med hjälp av ditt stöd kan vi fortsätta vara en fri röst som granskar rasistiska grupper och idéer och sprider kunskap som gör att fler vill och kan stå upp mot rasismen – för demokratin.
Stöd Expo!  Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

PROJEKT: FULSPEL

Med projektet Fulspel vill vi öka kunskapen om hur unga exponeras för högerextrema budskap i gamingmiljöer och hur det kan leda till radikalisering. 

Annons