Sverigedemokraterna fick underkänt i bibelkunskap

Publicerad 2011-10-26 11:13

Sverigedemokraterna hade inte läst sin läxa när bibelkunskap stod på schemat vid kyrkomötet i Uppsala igår. Miljöpartisterna och Kristdemokraterna fick toppbetyg i ämnet.

Kyrkomötet i Uppsala inleddes igår. Tidningen Dagen gjorde ett bibelkunskapstest för att se om de olika partierna kunde sin bibelhistoria.

De tre sverigedemokraterna visade sig besitta minst kunskap med endast 37 procent rätt. Miljöpartisterna och Kristdemokraterna fick toppbetyg. Miljöpartisterna svarade rätt på alla frågor och kristdemokraterna hade endast ett felsvar. Näst sämst resultat fick centerpartisterna, som svarade rätt på 56 procent frågorna.

Bibelkunskapstestet bestod av tio frågor. Hundra formulär delades ut. Varje partis gruppledare fick så många formulär som motsvarade antal procent av partiets mandat i kyrkomötet. Gruppledaren delade sedan ut formulären slumpvis till de nominerade gruppkollegorna.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.