Döms för ofredande av SD-politiker

Publicerad 2011-11-02 16:36

En 15-årig yngling döms för att tidigare i år ha ryckt flygblad från Pavel Gamov som är Sverigedemokraternas distriktsordförande i Uppland.

Annons

Annons

– Jag tycker att det känns oerhört skönt att få den här upprättelsen. Jag ser domen som en seger i sig och det visar att rättssystemet tar det här på allvar, säger Gamov.

15-åringen dömdes för att i samband med en flygbladsutdelning i Uppsala i maj i år försökt rycka flygblad från Pavel Gamov.

Tidigare friades 15-åringen av en oenig tingsrätt. Han har hela tiden nekat till brottet – han menar att det var Gamov som höll fast honom. Gamov överklagade beslutet och hovrätten gjorde en annan bedömning än tingsrätten och fällde 15-åringen för ofredande.

Även en 23-årig man är åtalad misstänkt för misshandel i samband med flygbladsutdelningen i Uppsala. Han anklagas för att ha sparkat två personer som delade ut flygblad för Sverigedemokraterna.


Vill du läsa fler texter som den här? Stöd vårt arbete genom att swisha valfritt belopp till 123 2710 259. Tillsammans utmanar vi rasismen!

Coronakrisen

Hur reagerar extremhögern på coronakrisen? Är pandemin ett hot mot demokratin? Läs alla våra artiklar om coronakrisen här.