Dagsböter för Hitler-tröja

Publicerad 2011-11-01 10:57

En 16-årig yngling hävdar att han sömndrucken satte på sig en Adolf Hilter-tröja - av misstag. Rätten valde att inte tro på hans berättelse och dömde honom till dagsböter för hets mot folkgrupp.

Det var i somras som 16-åringen bar T-shirten i närheten av Solna centrum. Han blev iakttagen av polis och människor som passerade platsen. I samband med att polisen passerade drog 16-åringen snabbt upp dragkedjan på sin jacka.

Enligt den sommarlovslediga 16-åringen hade han av misstag och i all hast satt på sig tröjan utan att notera att den hade ett Adolf Hitler-tryck med texten ”European Tour”. Enligt egen utsago ska inte ens tröjan, som låg i hans garderob, varit hans.

Solna tingsrätt bedömer 16-åringens berättelse som ”orimlig” och dömer honom till dagsböter för hets mot folkgrupp.

Ämnen

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.