Misslyckad USA-turné för Le Pen | Expo.se

Misslyckad USA-turné för Le Pen

Publicerad 2011-11-03 16:21

Marine Le Pen, partiledare för franska Front National, åkte i tisdags på USA-turné inför hennes presidentvalskampanj. Hon planerar bland annat att besöka Occupy Wall Street-rörelsen.

När besöket i USA offentliggjordes i somras hade partiledaren som avsikt att träffa republikaner, demokrater och Tea party-rörelsen, men även vanliga medborgare, skriver nyhetssajten Global post.

Le Pens möte med Tea Party-rörelsens var det enda som officiellt var inbokat innan avresan i tisdags. Tea Party-rörelsen avbokade dock mötet då det krockade med andra uppdrag. Le Pen ska även ha bokat in ett möte med en företrädare för Demokraterna, men Front National har inte gått ut med vem. I fransk media har turnén beskrivits som ett fiasko, rapporterar Radio France International.

Partiledaren planerade dessutom in ett besök på Internationella Valutafonden och en lunch med diplomater från FN i New York. Den franske ambassadören för FN, Gérard Araud, tackade nej till inbjudan eftersom han menar att Marine Le Pen kommit på grund av sin presidentvalskampanj och inte i offentlig tjänst, skriver den franska nyhetssajten French Morning.

Näst på schemat ska Le Pen besöka en Occupy Wall Street-protest i Zuccotti Park i New York. Det är fortfarande ovisst om besöket kommer bli framgångsrikt för presidentkandidaten och hur hon kommer att tas emot.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons