Nationaldemokraternas partiledare misshandlad

Publicerad 2011-11-30 13:17

Nationaldemokraternas partiledare, Marc Abramsson, misshandlades under tisdagskvällen på Nationaldemokraternas partikansli i en intern uppgörelse.

Ambulans kallades till platsen och polisen har upprättat en anmälan om misshandel och övergrepp i rättssak.

Den anmälda personen är känd som en ledande aktivist från Förbundet Nationell Ungdom. Misshandeln kom efter en längre konflikt inom den rasistiska rörelsen. Enligt en källa till Expo började bråket efter att flera nationaldemokrater beväpnat sig med batonger och knivar för att ge sig på FNU-aktivisten.

Sedan länge har många inom den rasistiska rörelsen varit missnöjda med Marc Abramssons styre över Nationaldemokraterna. Det har lett till att flera lämnat organisationen för att antingen ansluta sig till andra partier eller starta egna organisationer.

Det orsakade därför en viss förvåning när Förbundet Nationell Ungdom lanserades i samarbete med Nationaldemokraternas tidning Nationell Idag tidigare under hösten.

Hur det framtida samarbetet kommer fortsätta efter händelsen är i dagsläget oklart.

Nationaldemokraterna vill de inte kommentera händelsen utan väljer att lägga på luren. Inte heller den misstänkta aktivisten från Föreningen Nationell Ungdom vill kommentera händelsen.

I dagsläget har det inte inkommit någon motanmälan från den misstänkta aktivisten.

Vill du se läsa fler texter som den här?
Stöd vårt arbete genom att swisha
valfritt belopp till 123 2710 259.
Tillsammans utmanar vi rasismen!

Expo bjuder på frukost

Under våren 2020 arrangerar vi en serie frukostsamtal tillsammans med Bio Rio. Första tillfället är 20 februari, och ämnet är ”Hur skapas en radikalislamist?”. Mer information och anmälan hittar du här