Nazistadvokat döms till 50 års fängelse

Publicerad 2011-11-10 13:36

En domstol i USA dömde på onsdagen advokaten Edgar J. Steele till 50 års fängelse för att ha försökt arrangera ett mord på sin fru och sin svärmor. Steele har tidigare försvarat flera medlemmar i nazistorganisationer.

Annons

Annons

För att få ut försäkringspengar försökte Steele anlita en torped som skulle placera en bomb under hans frus bil. En annan bomb skulle placeras under Steeles egen bil för att sprängas när ingen satt i den. Men torpeden som han försökte anlita berättade hela planen för FBI, som då började avlyssna Steele. Två gånger lyckades FBI avlyssna samtal där Steele planerade sitt dåd.

Samma dag som bomberna var tänkta att sprängas greps Steele, skriver Seattle weekly.

Efter att Steele greps har anhängare till honom kallat rättegången för en ”häxjakt” och menar att FBI grep honom på grund av att hans politiska åsikter hotar den amerikanska regeringen. Steele har tidigare varit advokat för flera medlemmar i nazistorganisationen Det ariska brödraskapet. Han var även talesperson för rasistbandet ”Prussian blue”.


Vill du läsa fler texter som den här? Stöd vårt arbete genom att swisha valfritt belopp till 123 2710 259. Tillsammans utmanar vi rasismen!

Coronakrisen

Hur reagerar extremhögern på coronakrisen? Är pandemin ett hot mot demokratin? Läs alla våra artiklar om coronakrisen här.