Oroligt när SD politiker besökte bostadsområde | Expo.se

Oroligt när SD politiker besökte bostadsområde

Publicerad 2011-11-03 15:15

Ett besök av riksdagsledamoten Kent Ekeroth (bild) och kommunalrådet, Magnus Olsson, i bostadsområdet Seved i Malmö ledde till oroligheter. Foto Expo

När Sverigedemokraterna Kent Ekeroth och Magnus Olsson besökte bostadsområdet Seved i Malmö på onsdagseftermiddagen uppstod oroligheter. Två personer omhändertogs av polisen.

De två SD-politikerna uppger att de besökte Seved för att få en bild av bostadsområdet. Under besöket samlades runt 100 demonstranter på Seveds torg för att protestera mot att Sverigedemokraternas var där.

Sydsvenskan rapporterar att demonstranterna skanderade ”inga rasister på våra gator”. När demonstranterna trycktes tillbaka av polis kastades det smällare mot politikerna och polisen.

Bostadsområdet Seved har fått mycket uppmärksamhet i media. Det har rapporterats om droghandel och flera brott i området har polisanmälts.

Sverigedemokraternas Kommunalråd i Malmö, Magnus Olsson säger att han ville skaffa sig en uppfattning om området.

-Det var ett studiebesök och syftet med besöket var helt enkelt att se hur det ser ut i Seved och få en bild av det här problemområdet som det faktiskt är, säger Magnus Olsson till Expo.se

Enligt Sverigedemokraterna i Malmö ska partiet snart lägga ett förslag till kommunfullmäktige om hur problemen i området ska lösas. De vill ge polis möjlighet att spärra av gator för in- och utpassage. Partiet vill också sätta in insatsstyrkor oftare än i dag och att ett utegångsförbud ska införas.

-Vi vill kunna införa ett utegångsförbud för minderåriga ungdomar efter klockan 22, säger Magnus Olsson.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons