SD-politiker lämnar sina uppdrag och partiet | Expo.se

SD-politiker lämnar sina uppdrag och partiet

Publicerad 2011-11-15 10:59

Sverigedemokraternas kommunfullmäktigeledamot i Malmö, Cay Elané, lämnar partiet och sina uppdrag under tisdagen. Det efter att partiet meddelat att han inte är lämplig för sitt uppdrag.

– Utesluten har han aldrig blivit utan det har varit en del incidenter, bland annat med hans uppdrag som nämndeman i tingsrätten som har gjort att vi inte funnit honom lämplig att fortsätta företräda oss offentligt, säger Sverigedemokraternas ordförande i Malmö, Lars- Johan Hallgren till Expo.se.

Tidigare har Elané stängts av som nämndeman från Malmö tingsrätt eftersom han ”uppvisat ett beteende som allvarligt kan skada allmänhetens förtroende för rättskipning”, enligt tingsrättens beslut.

På måndagen sa Elané i Sydsvenskan att han skulle sitta kvar i kommunfullmäktige som politisk vilde. Nu har han dock ändrat sig och uppger till samma tidning att han kommer lämna sina uppdrag eftersom han inte får fortsätta jobba med vård- och omsorgsfrågor.

– Jag kommenterar aldrig personärenden, men jag kan bekräfta att han lämnat sina uppdrag och att han lämnat partiet, säger kommunalrådet Magnus Olsson till Expo.se.

Ersättare för Cay Elané väntas bli Anders Olin.

Cay Elané vill inte ge några kommenterar.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons