SDU-företrädare utesluts efter förbundsmöte

Publicerad 2011-11-07 10:26

Roberth Vahlgren blev formellt utesluten ur Sverigedemokratisk ungdom efter att förbundet i helgen haft ett styrelsemöte. Foto Kenny Hjälte/Expo

Distriktssekreteraren för Sverigedemokratisk Ungdom Syd, Roberth Vahlgren, uteslöts formellt ur förbundet i helgen. Anledningen är bland att annat att han så sent som förra året deltog på en nazistdemonstration.

Annons

Annons

– Vi uteslöt honom som väntat och det berodde på att helhetsbilden var allt för komprometterande, så vi kände att vi var tvungna att agera, säger Sverigedemokratisk ungdoms, SDU, förbundsordförande Gustav Kasselstrand.

Det var för ett par månader sedan som Expo.se kunde rapportera att Roberth Vahlgren har en bakgrund i nazistorganisationen Blood and Honour och att han 2010 bland annat deltog på en nazistdemonstration i Helsingborg. Vahlgren är även dömd för flera olika brott bland dem hets mot folkgrupp och flera fall av misshandel.

SDU gick tidigt ut med att ett uteslutningsärende startats mot Vahlgren och att han kommer att uteslutas. Det krävdes dock två förbundsmöten innan beslutet formellt kunde fattas.

Uteslutningen innebär att Vahlgren inte kommer att få delta på någonting som SDU gör i fortsättningen säger Kasselstrand.

Expo.se har sökt Roberth Vahlgren för en kommentar utan framgång.


Vill du läsa fler texter som den här? Stöd vårt arbete genom att swisha valfritt belopp till 123 2710 259. Tillsammans utmanar vi rasismen!

Coronakrisen

Hur reagerar extremhögern på coronakrisen? Är pandemin ett hot mot demokratin? Läs alla våra artiklar om coronakrisen här.