Flyktingar trakasseras i Mariannelund | Expo.se

Flyktingar trakasseras i Mariannelund

Publicerad 2011-12-14 12:07

Förra veckan begicks en grov gruppvåldtäkt i en av Migrationsverkets lägenheter i Mariannelund. Efter händelsen har flera flyktingar trakasserats. På tisdagen samlades flera aktörer inom kommunen för att diskutera situationen.

Efter våldtäkten har rasistiska affischer satts upp. Två män med utländsk bakgrund har misshandlats med tillhyggen och många flyktingar har utsatts för trakasserier, rapporterar Sveriges radio p4 Jönköping. Den högerextrema organisationen Nordisk ungdom har även gjort en aktion och satt upp en banderoll vid flyktingförläggningen.

På tisdagen samlades representanter från Migrationsverket, polisen, kommunen, näringslivet och flera frivilligorganisationer. Polisen och Migrationsverket informerade om läget i kommunen, efter den senaste tidens händelser.

– Det handlade om det allmänna läget som varit den senaste tiden i Mariannelund. Vi måste samarbeta med alla parter för att förbättra situationen. I många fall sprids också rykten som vi måste motverka, vi måste ha en kommunikation och ge ut bättre information för att minska risken för ryktesspridning,säger Stefan Augustsson som är inre befäl hos polisen i Eksjö till Expo.se.

Huvudsyftet med mötet var, enligt Birgitta Johansson på Centrumhuset där mötet ägde rum att få fram lokaler och mötesplatser för att främja integrationen.

– Våra asylsökande, våra gamla och flera andra har ingenstans att träffas vi vill ha en mötesplats för alla. En mötesplats kan bli en bas för ett integrationsarbete som inte har inte funnits, säger Johansson till expo.se.

Enligt Johansson var mötet framgångsrikt och hon upplever att hela samhället ställer upp för att skapa en bättre dialog. Just nu söker hon ett lämpligt hus som ska bli en mötesplats. Kommunen har även beslutat att tillsätta en arbetsgrupp för att främja mötet mellan asylsökanden och ortsbor.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons