Fotbollsstjärna stängs av efter rasism | Expo.se

Annons

Fotbollsstjärna stängs av efter rasism

Publicerad 2011-12-21 10:04

Fotbollsstjärnan i Liverpool Luis Suarez stängs av åtta matcher och döms till böter efter att han vid flera tillfällen kallat en motståndare för "negro".

Det engelska fotbollsförbundet FA startade en utredning mot Suarez den 15 oktober efter en match på Liverpools hemmaarena Anfield då laget mötte Manchester United. Under matchen kallade Suarez Manchester Uniteds spelare Patrice Evra ”Negro” flera gånger.

Liverpool har hela tiden gett sin spelare sitt stöd och tränaren Kenny Daglish har kallat utredningen för ett skämt. Suarez uppger att han aldrig menat något rasistiskt med tillmälena mot Evra.

Suarez stängs av åtta matcher och bötfälls med 40 000 pund av FA eftersom de anser att han har gjort sig skyldig till rasism. Liverpool har två veckor på sig att överklaga beslutet och under den perioden får Suarez fortsätta att spela.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons