Konflikt leder till avhopp i högerextremt parti

Publicerad 2011-12-21 13:54

Fyra ledamöter i det högerextrema bulgariska partiet Atakas parlamentetsgrupp hoppar av på grund av interna strider och missnöje med partiledaren Volen Siderov. Avhoppen inträffade bara timmar innan partiets kongress.

Bakgrunden till konflikten är att Siderov uteslutit sin styvson Dimitar Stoyanov ur partiet efter att han i oktober uppmanat partiledaren att avgå. Stoyanovs anhängare menar att uteslutningen var regelvidrig och anser att den verkliga anledningen till uteslutningen av styvsonen är Siderovs frostiga förhållande till sin fru, Kapka Siderova, rapporterar The Sofia Echo.

Partiet har tidigare försökt förmå Kapka Siderova att avsäga sig sin plats i Sofias kommunfullmäktige och hon stoppades från att bli redaktör i paritets tidning.

Efter att de fyra parlamentsledamöterna, Borislav Stoyanov, OgnyanTetimov, Dimitar Karbov och Petar Hiebarov lämnat Ataks parlamentsgrupp har paritet 10 ledamöter vilket är det minsta antalet ledamöter en grupp kan bestå av.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.