Nazist får 37 års fängelse för bombförsök

Publicerad 2011-12-22 11:07

Den 37-årige nazisten Kevin Harpman som i Washington i januari planterat en bomb på en rutt där den årliga Martin Luther Kingmarschen skulle gå döms till 37 års fängelse.

Harpman placerade en väska på en trottoar placerade med en bomb. Väskan upptäcktes bara en halv timme innan marschen skulle gå av tre personer som tillkallade polis. Marschen som samlat 2000 personer dirigerades om och polisen lyckades desarmera bomben. Enligt FBI skulle bomben kunnat orsaka stor förödelse, rapporterar Reuters.

Två månader efter händelsen greps Harpman. I hans hem hittade polisen bilder som Harpman själv tagit från marschen. Polisen hittade också rasistiska budskap och upptäckte att Harpman varit aktiv på ett nazistforum. 2004 var han medlem i nazistorganisationen National Alliance.

Harpman dömdes för bombförsöket och hatbrott till 37 års fängelse.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.