Nazister tände eld på en sovande man

Publicerad 2011-12-13 10:06

En 20-årig man har gripits i Kanada misstänkt för att 2009 ha tänt eld på en sovande filippinsk man. Tidigare har en 25-åring gripits för samma dåd. Båda greps efter att en förundersökning inletts mot nazistorganisationen Blood and Honour.

I oktober 2009 skakades Kanada av nyheten att någon tänt på en man. Mannen sov på en övergiven soffa i centrala Vancouver. Polisen startade en stor utredning och polisens hatbrotts-avdelning inledde spaning mot Blood and Honour vilket ledde till att både 20-åringen och 25-åringen som har samröre med organisationen kunde gripas.

25-åringen misstänkts även för att 2009 ha slagit en svart man medvetslös. I samband med det dådet har ytterligare en 39-årig man gripits. Även 39-åringen är misstänkt för ett flertal vålds- och hatbrott, bland annat attackerade han en latinsk kvinna och hennes pojkvän 2010 och 2008 gav han sig på en svart man, rapporterar Vancouver Sun.

Rättegången väntas starta den 23 december.

Jobba på Expo

I höst drar vi igång nya projektet Faktaalternativet, då vi under ett år ska medverka till att debatten om rasism ska bygga mer på fakta och mindre på känslor. Till detta söker vi en projektledare/redaktör. Sök jobbet innan 9 augusti!