Petzäll utmanar SD på debatt

Publicerad 2011-12-02 17:01

William Petzäll som är politisk vilde i riksdagen utmanar på sin blogg Sverigedemokraterna på debatt om beroendefrågor. Hans gamla parti är dock inte intresserade av att ta debatten med honom. Foto Expo.

Den politiska vilden i riksdagen, William Petzäll, kritiserar sitt före detta parti för att inte bry sig om missbruksfrågor och på sin blogg utmanar han partiet till debatt. Sverigedemokraternas pressekreterare Linus Bylund ger Petzäll kalla handen.

– Det kommer inte på fråga, Petzäll behöver kliva två steg tillbaka och ta tag i sina egna problem, säger Linus Bylund.

Enligt Bylund har inte Petzäll meddelat Sverigedemokraterna om att han vill ha en debatt.

William Petzäll skriver på sin blogg att beroendeproblematiken kostar mycket mer pengar än vad Sverigedemokraterna uppskattar att invandringen kostar.

”Att politik handlar om prioriteringar utifrån befintliga resurser är något som SD har rätt i och återkommer ofta till. Därför är det märkligt att det inte i några av partiets riksdagsbudgetstexter eller i någon annan programförklaring står att läsa om missbrukets kostnader
och inte ett enda skarpt förslag lyfts fram av partiet.”

I sin text utmanar Petzäll Sverigedemokraternas påstående om att det är ett heltäckande parti som inte bara bryr sig om en fråga. Han menar att en debatt om beroendeproblematiken skulle vara ett ”ypperligt” tillfälle för Sverigedemokraterna att visa att det är ett breddat
parti.

Expo.se har utan framgång sökt William Petzäll för en kommentar.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.