Romskt läger attackerat efter påhittad våldtäkt

Publicerad 2011-12-13 09:46

En uppjagad folkhop satte ett romskt läger i Italien i brand. Upprinnelsen var ett rykte om att en 16-årig flicka våldtagits av två romska män. 16-åringen har i efterhand medgivit att våldtäkten var något som hon bara hittade på.

Det var efter att den italienska flickan förlorat sin oskuld tillsammans med sin pojkvän som hon hittade på en historia om att hon våldtagits av två romska män, rapporterar Digital Journal. Händelsen utspelade sig i en förort till Turin. På lördagen hade ryktet om våldtäkten spridit sig och en uppretad mobb satte eld på boenden i ett romskt läger. Innan de tände på ska de ha uppmanat kvinnor och barn att lämna området.

Attacken upphörde först efter att den 16-åriga flickans bror kommit till platsen att meddelat att våldtäkten var en lögn som hans syster hittat på i rädsla för att hennes föräldrar skulle upptäcka att hon förlorat sin oskuld.

Borgmästaren i Turin, Piero Fassina, kallade händelsen för en attack av en lynchmobb, uppger Digital Journal.

Polisen undersöker om Juventus-supportrar kan ha varit inblandade i händelsen. Även flickan är under utredning för att ha spridit det falska ryktet.

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här