SD får tom stol i kommun i Dalarna

Publicerad 2011-12-13 16:14

Sverigedemokraten Lars Göransson lämnar kommunfullmäktige i Smedjebacken. Det innebär att partiet får en tom stol i kommunen.

Under sin tid i kommunfullmäktige har Göransson bara varit på ett kommunfullmäktigesammanträde. Till DT.se har Göransson i september sagt att han inte tycker att det finns någon poäng med att besöka mötena eftersom socialdemokraterna sitter i majoritet.

– Det mesta är klart redan i kommunstyrelsen. Leif Nilsson (ordförande i kommunen red.anm) och kamraterna har ju fullständig majoritet och om högerflanken försöker bygga upp ett anfall kommer man inte längre än till mittlinjen.

Göransson hävdar även till tidningen att han blir anklagad för att vara nazist och rasist.

Sverigedemokraterna har ingen ersättare i Smedjebacken som kan ta Göranssons plats.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.