SD-politiker i Laholm sparkad | Expo.se

SD-politiker i Laholm sparkad

Publicerad 2011-12-14 11:12

Kommunfullmäktigeledamoten Gejbert Strömdahl har sparkats från sin post som presstalesman och gruppledare för partiet. Sverigedemokraternas ordförande i kommunen, Ewa Ridén uppger att hon har tappat förtroendet för Strömdahl.

I ett brev som skickats till Strömdahl som Hallandsposten tagit del av framgår det att Strömdahl med omedelbar verkan ska lämna sin post som presstalesman och gruppledare i kommunfullmäktige. Strömdahl medger att han har petats som presstalesman men säger att han fortfarande sitter som gruppledare.

Strömdahl menar att konflikten främst handlar om ett missnöje om hur han har uttalat sig i lokalpressen.

- Jag är fortsatt gruppledare. De har gått bakom min rygg, säger Strömdahl till Hallandsposten.

Ewa Ridén säger att partiet har tappat förtroendet för Strömdahl, men förnekar att det handlar om politikerns uttalande till pressen.

Under året har konflikten växt. I augusti hoppade Strömdahl av partistyrelsen i Laholm på grund av tidsbrist. Efter det lämnade partiet sin lokal i Laholm, vilket Strömdahl kritiserade.

Sverigedemokraterna har tre mandat i Laholm och blev det fjärde största partiet i kommunen efter valet 2010.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons