Tyska terrorcellens hus ska rivas

Publicerad 2011-12-21 10:59

Det hus i staden Zwickau där medlemmarna i den tyska terrorcellen Nationalsozialistischer Untergrund, NSU, bodde rivs. Talespersoner för staden uppger att de befarar att huset annars kan bli en samlingsplats för nazister.

– Jag ser en fara med att högerextremister kommer att kultförklara platsen och hävda att deras martyrer bott här. Jag vill inte att det ska ske, sa borgmästaren Pia Findeiß, rapporterar den tyska upplagan av The Local.

Husets ägare har gått med på att inte reparera huset, som skadades i november när en av terrorcellens medlemmar, Beate Zschäpe, försökte spränga det. Huset rivs nästa år.

Terrorcellen Nationalsozialistischer Untergrund, NSU, som bestod av trion Uwe Mundlos, Uwe Böhnardt och Beate Zshäpe har tagit på sig tio mord. Gruppen misstänks även för två bombdåd och 14 bankrån. Hittills har fem gripits, inklusive Zschäpe. Resterande som gripits misstänks för att ha hjälpt gruppen.

I huset i Zwickau hittade polisen bevis som kopplade trion till morden.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.