Anonymous hackar nazistmiljön

Publicerad 2012-01-04 12:29

Hackernätverket Anonymous har under namnet Operation Blietzkrieg hackat flera tyska nazistorganisationer. Gruppen har även lagt upp en webbsida med känsliga personuppgifter.

Förutom att flera webbsidor som tillhör det högerextrema partiet Nationaldemokratische Partei Deutschlands, NPD, har slutat att fungera på grund av hackerattacker som Anonymous tagit på sig, har gruppen även lanserat sajten nazi-leaks. På sajten har ett 100-tal personer som har besökt, kommunicerat eller gjort affärer med högerextremister fått sina personuppgifter publicerade. Ibland med så detaljerade uppgifter som adress och telefonnummer.

Anonymous tilltag har mött kritik och då även från personer inom samma nätverk. Anonymous hamburgsgrupp skriver att aktionen var en dålig idé, rapporterar Der Spiegel.

Kritiken mot hackerattackerna rör främst den personliga integriteten. Simone Rafael som driver den antinazistiska sajten netz gegen nazis, säger till Deutsche Welle att det var rätt att stänga ner ”nazistsmutsen” under några dagar, men fel att publicera personlig information.

En talesman för NPD säger till Focus att partiet kommer anmäla attackerna.

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här