Danish Defence League har splittrats | Expo.se

Annons

Danish Defence League har splittrats

Publicerad 2012-01-25 18:37

Strax innan nyåret lämnade ett tjugotal aktivister Danish Defence League, DDL, efter kritik mot talespersonen Bo Vilbrand och ytterligare en ledande person inom organisationen som de menade använde sig av odemokratiska metoder.

I början av januari gav moderorganisationen English Defence League, EDL, utbrytargruppen sitt stöd och lät den bli ”det officiella DDL”.

Talespersonen för den nystartade organisationen är Kasper Mortensen som leder DDL:s distrikt i södra Jylland. Han har även startat upp DDL:s facebookgrupp där Philip Traulsen sitter i administrationsgruppen. Traulsen är en centralgestalt inom det högerextrema Danmarks nationella front, DNF. Det är en organisation som består av tidigare medlemmar ur nätverket Dansk Front och den militanta nazistorganisationen Blood and Honour. Även två engelsmän med nära band till EDL och en svensk och en norrman har placerats i DDL:s administrationsgrupp för att hålla organisationen under kontroll.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons