Annons

Danish Defence League har splittrats

Publicerad 2012-01-25 18:37

Strax innan nyåret lämnade ett tjugotal aktivister Danish Defence League, DDL, efter kritik mot talespersonen Bo Vilbrand och ytterligare en ledande person inom organisationen som de menade använde sig av odemokratiska metoder.

I början av januari gav moderorganisationen English Defence League, EDL, utbrytargruppen sitt stöd och lät den bli ”det officiella DDL”.

Talespersonen för den nystartade organisationen är Kasper Mortensen som leder DDL:s distrikt i södra Jylland. Han har även startat upp DDL:s facebookgrupp där Philip Traulsen sitter i administrationsgruppen. Traulsen är en centralgestalt inom det högerextrema Danmarks nationella front, DNF. Det är en organisation som består av tidigare medlemmar ur nätverket Dansk Front och den militanta nazistorganisationen Blood and Honour. Även två engelsmän med nära band till EDL och en svensk och en norrman har placerats i DDL:s administrationsgrupp för att hålla organisationen under kontroll.


Vill du läsa fler texter som den här? Stöd vårt arbete genom att swisha valfritt belopp till 123 2710 259. Tillsammans utmanar vi rasismen!

Annons

Annons

Annons

Annons

Coronakrisen

Hur reagerar extremhögern på coronakrisen? Är pandemin ett hot mot demokratin? Läs alla våra artiklar om coronakrisen här. 

Annons