Högerextrema håller möte i stadshus

Publicerad 2012-01-23 10:12

Det högerextrema partiet DSSS har fått tillstånd att hålla ett möte i stadshuset i den tjeckiska staden Rotava. Romska lokalbor är upprörda och ser mötet som en provokation.

Rotavas borgmästare Iva Kalátová uppger att det inte är staden som hyrt ut stadshuset utan myndigheten, Centrum för kultur och information. Han säger även att det inte finns någon laglig rätt att vägra DSSS tillgång till stadshuset om deras ambition är att hålla ett möte i det, rapporterar Romea.cz.

Robert Koky, talesperson för den romska organisationen Meta som arbetar för att hjälpa hemlösa barn och förbättra situationen i romska samhällen säger att det är olyckligt att DSSS håller en träff i Rotava. ”Det har varit lugnt här och vi kommer inte att demonstrera mot deras träff, men det oroar oss att staden tillåter DSSS att hyra stadshuset”, säger han till iDNES.cz.

Mötet är planerat att hållas den 28 januari.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.