Ny antimuslimsk organisation bildad

Publicerad 2012-01-19 10:43

Robert Spencer i samband med med att han 2010 bjöds in av Sverigedemokraterna att tala i Almdalen. Spencer är en av ledarna bakom den nybildade organisationen SION. Foto Expo

Stop Islamization of Nations, SION, är namnet på en nybildad internationell organisation. Organisationen är ett samarbete mellan två av de främsta antimuslimska grupperna Stop Islamization of America, SIOA, och Stop Islamization of Europe, SIOE. Två av den amerikanska antimuslimska miljöns främsta profiler är valda att leda den.

Den nybildade organisationen uppger att den ska upplysa om att det pågår en ”islamisering” av västvärlden och att den bland annat kommer att publicera namn på politiker, akademiker, journalister, artister som ”främjar islamiseringen”. Enligt den antimuslimska föreställningsvärlden är Europa i full färd med att anpassa sig till islam, en process de kallar för ”islamisering” eller ”Eurabia”.

Organisationen kommer att företrädas av en styrelse som inkluderar flera kända antimuslimska aktivister, bland annat dansken Anders Gravers som leder SIOE. Amerikanen Pamela Geller presenteras som SION:s vd och hennes landsman Robert Spencer har utsetts till vice president.

Pamela Geller har under senare år varit den amerikanska antimuslimska miljöns mest synliga profil. Tillsammans med Rober Spencer har hon varit drivande bakom organisationen Stop Islamization of America.

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här