Politisk vilde går över till Nationaldemokraterna | Expo.se

Annons

Politisk vilde går över till Nationaldemokraterna

Publicerad 2012-01-13 20:19

Den politiska vilden i Trollhättans kommunfullmäktige Thomas Karlsen har gått med i Nationaldemokraterna, det meddelar partiet på sin hemsida. Karlsen uteslöts i augusti förra året från Sverigedemokraterna.

Thomas Karlsen blev förra året utesluten från Sverigedemokraterna efter att han på sitt facebooksida skrivit om terroristen Anders Behring Breivik: ”Jag tror att Anders Behring Breivik har varit en ’nyttig idiot’ som utnyttjas av den konspiratoriska Frimurarorden”.

Det var inte första gången Thomas Karlsen hamnade i blåsväder. I valrörelsen 1996 dömdes han för skadegörelse och brott mot knivlagen. Han har även länkat till den högerextrema organisationen Nordisk ungdom och på sin blogg jämfört romer med en ”förtärande gräshoppssvärm”.

Karlsen säger på Nationaldemokraterna hemsida att en anledning till att han går med partiet är för att han anser att det inte skiljer sig ”nämnvärt” mot den politik som Sverigedemokraterna tidigare förde. Han är även kritisk till Sverigedemokraternas ”proisraeliska hållning”.

Förutom att Thomas Karlsen är kommunfullmäktigeledamot i Trollhättan så är han även nämndeman i Vänersborgs tingsrätt.

Expo.se har sökt Thomas Karlsen för en kommentar, men han vill inte uttala sig.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons