SD-ordförande skrev nedsättande om muslimer

Publicerad 2012-01-27 15:17

Sverigedemokraternas ordförande i Karlskrona, Christopher Larsson, kritiseras för att ha skrivit nedsättande kommentarer om muslimer. Distriktets ordförande Ola Svensson uppger till SVT att ett uteslutningsärende kan öppnas mot Larsson.

Christopher Larsson har på Facebook skrivit ”Alla verkar undra varför muslimska terrorister är så snabba med att begå självmord… Låt oss titta på lite fakta om muslimer” Den ”fakta” som Larsson tar upp om muslimer är bland annat att ”Du kan inte tvätta av lukten av en åsna” och att terrorister har ”mer än en svärmor”, rapporterar SVT.

Christopher Larsson säger till SVT att statusuppdateringarna var menade som ett skämt och att han skriver på Facebook som privatperson.

Ola Svensson kallar inläggen för omdömeslösa och uppger till SVT att han kommer att ta upp Facebookinläggen i distriktsstyrelsen, där de ska bestämma om det ska väckas ett uteslutningsärende mot Larsson.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.