Spred hatpropaganda mot homosexuella

Publicerad 2012-01-11 10:34

Fem muslimska män som 2010 spridit flygblad i England som hetsar mot homosexuella åtalas för att uppvigla till hat mot homosexuella. Männen kan dömas till sju års fängelse.

Männen polisanmäldes då de i Derby delade ut fyra olika flygblad i brevlådor och utanför en moské med texter som ”Gud avskyr dig” och som uppmanade till dödsstraff för homosexualitet. Ett flygblad med rubriken ”Dödsstraff?” är det som lett till åtal. Flygbladet illustreras med en hängd skyltdocka och hävdar att Allah tillåter att homosexuella och de som accepterar homosexualitet tillintetgörs. I flygbladet föreslogs även hur homosexuella skulle avrättas, rapporterar the Telegraph.

Polisen fann ytterligare ett flygblad som inte delats ut men som hetsade mot homosexuella.

De fem männen spred flygbladen veckan innan en HBT-parad skulle hållas i Derby. De greps efter att flera människor reagerat på flygbladen och hört av sig till polisen.

De män som åtalas nekar till att de ska ha spridit hotfulla texter. Om de döms riskerar de sju års fängelse.

Rättegången är ännu inte avslutad.

Jobba på Expo

I höst drar vi igång nya projektet Faktaalternativet, då vi under ett år ska medverka till att debatten om rasism ska bygga mer på fakta och mindre på känslor. Till detta söker vi en projektledare/redaktör. Sök jobbet innan 9 augusti!