Sverigedemokrat blir politisk vilde | Expo.se

Annons

Sverigedemokrat blir politisk vilde

Publicerad 2012-01-09 14:41

Sverigedemokraternas kommunfullmäktigeledamot i Hallstahammar, Ove Grandin, lämnar partiet och blir politisk vilde.

– Jag lämnar i protest mot distriktet. Partiets åsikter står jag bakom, säger Ove Grandin som menar att det förekommit mygel inom distriktet.

Enligt Grandin så skulle han ha uteslutits ur partiet om han inte lämnat det självmant. Själv menar han att det som ligger bakom konflikten är att han gick ut i medierna och påpekade att det förekommit oegentligheter när det gäller partistödet.

– Vi måste ha minst fem medlemsmöten för att få bidrag. Och enligt mig så har man fejkat fem sådana möten för att kunna få ut bidrag. När jag gick ut och talade om det så betraktades man som partifientlig. Rätt ska vara rätt, jag står inte för myglande. Nu har i alla fall jag ryggen fri, säger Grandin.

Ragge Jagero, vice ordförande för partidistriktet Dalarna-Västmanland, säger att han inte vill kommentera själva konflikten, men menar att distriktet visst har haft möten, några dock via telefonlänk.

Ove Grandins säger att han kommer att sitta kvar som politisk vilde i Hallstahammars kommunfullmäktige.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons