Tio mest lästa artiklarna på Expo.se

Publicerad 2012-01-02 15:22

Expo.se har listat de tio mest lästa artiklarna under 2011. Klicka på rubrikerna för att läsa artiklarna.

1. Ingen ensam galning

Det är så fegt, avskyvärt och utstuderat bestialiskt att det inte går att greppa. En bomb i centrala Oslo. En massaker på Socialdemokraternas ungdomsläger på Utöya. 92 personer bekräftade döda hittills.

2. Sverigedemokraternas mönsterkommun

Expo Research har granskat 1700 motioner som Sverigedemokraterna lagt i kommunerna, med hjälp av dem har vi skissat hur Sverigedemokraternas mönsterkommun skulle kunna se ut.


3. Terrormisstänkt medlem på nazistforum

Anders Breivik som gripits för massakern i Norge är medlem på en svensk nazistiskt internetforum. Ett forum där det vurmats för politiskt terrorism och uppmanats till sprängningar mot regeringsbyggnader.

4. Så ljuger SD om sin historia

Expo och Aftonbladet granskar Sverigedemokraternas historieskrivning. Partiet säger sig ha gjort upp med sina rasistiska rötter. Men det är inte sant. De ljuger om den.

5. Extremhögerns reaktioner på terrorattackerna i Norge

En ensam galning, menar några. Ett resultat av det mångkulturella samhället, menar andra. En ”sionist” och frimurare, menar den nazistiska rörelsen. Här är extremhögern, högerpopulismen och den antimuslimska rörelsen i Sveriges reaktioner på terrorattentaten i Oslo.

6. Folkpartist: De fick smaka på sin egen medicin

Det ”är inte mer än rätt åt dem att få smaka på sin egen medicin!” skriver folkpartisten Alexandra Birk på Tidskriften Expos Facebooksida.

7. SD:s partiledning anklagas för dataintrång

På William Petzälls twitterkonto anklagas Jimmie Åkesson och Björn Söder för att ha haft tillgång till journalisters mejl på bland annat Aftonbladet och Expressen i flera år. Expo.se kan avslöja att flera av lösenorden till reportrarna stämmer.

8. Expo släpper rapport om muslimhatet

Expo Research släpper en fokusrapport om den antimuslimska miljön. Rapporten visar hur det på flera svenska sajter uppmanas till våld mot muslimer.

9. Trojanska t-shirts delades ut på högerextrem festival

T-shirtar som delades ut till besökare på en högerextrem rockkonsert i Tyskland var en ”trojansk häst”. När tröjan tvättas så ändras texten på den. Bakom den annorlunda aktionen stod Exit Deutschland, en organisation som arbetar för att hjälpa personer att lämna den högerextrema miljön.


10. SD-politiker: Frimurarna kan ha legat bakom terrordåden i Norge

Sverigedemokraternas gruppledare i Trollhättan Thomas Karlsén tror att frimurarna kan ha legat bakom terrordåden i Norge. I ett inlägg på Facebook från den 27 juli skriver politikern: ”Jag tror att Anders Behring Breivik har varit en ”nyttig idiot” som utnyttjas av den konspiratoriska Frimurarorden”.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.