Dödshot mot pjäsförfattare

Publicerad 2012-02-24 11:48

En av upphovsmännen till en pjäs på Uppsala stadsteater har hotats till livet av nazister. Hoten är undertecknade med den nazistiska organisationen Svenska motståndsrörelsens logotyp.

Mannen som hotats är en av upphovsmännen till en pjäs som handlar om nazismen i Uppsala under andra världskriget. Hotbrevet som lagts i mannens brevlåda är inte undertecknat med något namn, men pryds av Svenska motståndsrörelsens logga.

Kommunikationschefen Susanne Wibert på Uppsala stadsteater där pjäsen visas, säger till Expo.se att de har en kontinuerlig kontakt med polisen.

– Vi visste att det fanns en hotbild kring pjäsen. Hoten visar att det är ett viktigt tema som pjäsen belyser och vi kommer att fortsätta som tidigare.

Uppsala stadsteater har inte fått några hot riktade direkt mot teatern. Mannen har även tidigare hotats av nazistiska grupper. Förutom pjäsen på teatern arbetar han med en utställning på Upplandsmuseet.

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här