Fotbollsspelare utsatta för rasism från läktaren

Publicerad 2012-02-17 13:50

Manchester City spelarna Mario Balotelli och Yaya Touré har uppgett att de på torsdagens Europa League match mot FC Porto blev utsatta för rasistiska påhopp från publiken. Manchester City kommer att anmäla händelsen till UEFA.

Fotbollsmatchen spelades på FC Portos hemmaplan och Mario Balotelli och Yaya Touré har uppgett att publiken flera gånger gjorde apljud mot dem. Manchester City anmälde händelserna till UEFA:s matchrepresentanter på plats, och på fredagen kommer klubben göra en skriftlig anmälan till UEFA.

Yaya Touré säger till Sky sports att han inte upplevt samma problem i England.

– Det är därför vi gillar Premier League, eftersom sådana här saker inte händer där. I andra länder kanske de inte förväntar sig svarta spelare. Jag tror det kommer att bli bättre i framtiden, att de ändrar åsikt och sporten blir mer öppen, säger han.

Matchen slutade med att Manchester City vann med 2-1. Nästa onsdag möts lagen igen.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.