Sannfinländarna börjar utreda sina politiker | Expo.se

Annons

Sannfinländarna börjar utreda sina politiker

Publicerad 2012-02-29 13:53

Sannfinländarna ska utreda bakgrunden till alla kandidater som ställer upp i kommunvalen. Det efter att kommunpolitikern Tommy Rautio förra veckan prisade en man som sköt ihjäl en person på en pizzeria.

Sannfinländarnas partisekreterare Ossi Sandvik meddelar att förutom att gå igenom om kommunpolitiker har en kriminell bakgrund även gå igenom andra uppgifter. Sandvik säger att all politiker som är intresserade av att ställa upp i kommunvalet för Sannfinländarna kommer att intervjuas, rapporterar FNB.

Bakgrunden till att initiativet tagits är ledamoten i Kjulos kommunfullmäktige, Tommy Rautios uttalande förra veckan på Facebook. Rautio skrev att den man som på en pizzeria i Uleåborg förra veckan sköt ihjäl en person och skadade två förtjänade en medalj.

Utredningarna ska ska skötas av distrikts- och lokalorganisationerna. Enligt Ossi Sandvik finns redan ett kontrollsystem av politiker på de större orterna.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons