Sannfinländarna börjar utreda sina politiker

Publicerad 2012-02-29 13:53

Sannfinländarna ska utreda bakgrunden till alla kandidater som ställer upp i kommunvalen. Det efter att kommunpolitikern Tommy Rautio förra veckan prisade en man som sköt ihjäl en person på en pizzeria.

Sannfinländarnas partisekreterare Ossi Sandvik meddelar att förutom att gå igenom om kommunpolitiker har en kriminell bakgrund även gå igenom andra uppgifter. Sandvik säger att all politiker som är intresserade av att ställa upp i kommunvalet för Sannfinländarna kommer att intervjuas, rapporterar FNB.

Bakgrunden till att initiativet tagits är ledamoten i Kjulos kommunfullmäktige, Tommy Rautios uttalande förra veckan på Facebook. Rautio skrev att den man som på en pizzeria i Uleåborg förra veckan sköt ihjäl en person och skadade två förtjänade en medalj.

Utredningarna ska ska skötas av distrikts- och lokalorganisationerna. Enligt Ossi Sandvik finns redan ett kontrollsystem av politiker på de större orterna.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.