Fotbollfans stängs av efter att stormat ett köpcenter

Publicerad 2012-03-30 12:20

Sex fotbollssupportrar till det israeliska fotbollslaget Beitar Jerusalem har stängs av från att gå på matcher i tre säsonger. Avstängningarna är kopplade till en händelse förra veckan då ett hundratal personer stormade en ett köpcenter i Jerusalem.

Efter en fotbollsmatch misshandlade Beitar Jerusalem-fans flera personer som arbetade på köpcentret Malha. Polisen har efter händelsen häktat 16 personer.

I torsdags meddelade domstolen att sex av dessa stängs av från att besöka fotbollsmatcher resten av denna säsong och i ytterligare två säsonger. Sannolikt kommer de sex även att åtalas för händelsen på köpcentret någon gång nästa vecka, rapporterar JTA.

Tio personer släpptes från häktet i torsdags, men under restriktioner.

Beitar Jerusalem supportrar är ökända för att vara våldsamma och antimuslimska.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.