Holland fördömer kritiserad sajt

Publicerad 2012-03-29 10:15

Det holländska parlamentet har antagit en motion som tar avstånd från en hemsida som lanserats av Geert Wilders Frihetsparti. På sajten uppmanas allmänheten att rapportera in negativa erfarenheter med östeuropéer.

Motionen, som en majoritet av parlamentsledamöterna ställde sig bakom, lämnades in av centerpartiet D66. I motionen står det att Frihetspartiet uppmanar till diskriminering av en del av landets befolkning. Geert Wilders kallar parlamentets beslut för ett misstag.

Sajten har tidigare fördömts av Europaparlamentet, som även uppmanat premiärminister Mark Rutte att ta avstånd från den. Rutte har dock inte gjort det. Han menar att sajten är en angelägenhet för Frihetspartiet och inte regeringen.

Ämnen

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.